Descobreix el perfil de participació!

fresa 5-2.jpg

El pilot de CitieS-Health Barcelona està acabant. Més de 300 veïns i veïnes de la ciutat han estudiat durant aquests últims mesos com la contaminación de l’aire afecta a la salut mental. Les dades de tots els participants han estat essencials per analitzar els resultats i poder treure conclusions reals i clares de la seva exposició a la pol·lució. 

Vols conéixer en detall el perfil de qui ha participat a l’estudi? Segueix llegint!

Quin ha estat el nivell on han participat més persones?

Quasi el total dels participants van apuntar-se al nivell 3 de l’estudi on recol·lectaven dades a través del kit de medició, els qüestionaris diaris i els tests cognitius i la geolocalització dels seus telèfons mòbils. Tota la informació ha ajudat a mesurar com van estar exposats els participants a la contaminació durant la setmana que van portar el tub de dispersió. 


Creixement mensual de participació

La recollida de dades va començar a mitjans de setembre (15/09/2020) i va acabar a finals de març (28/03/2021). La gràfica mostra com durant aquest període, on qualsevol persona podia involucrar-se al projecte, la participació augmenta paulatinament. 

La majoria de persones van participar entre els mesos de setembre i desembre, i tan sols una petita part van realitzar l’experiment al gener i febrer.


Sabies que el districte amb més participants...?

Ha estat el districte  de Sant Martí, amb un 22% de persones, seguit del districte de l’Eixample (19%) i Gràcia (16%). A les zones més allunyades del centre de la ciutat hi ha hagut menys participació. 


Dones i joves: els protagonistes de l’estudi

Aquesta gràfica mostra la gran diferència de participació segons el gènere: el 70% han estat dones, davant del quasi 29% d’homes.

4_Genero (1).png

D’altra banda, les persones joves han estat les majoritàries de l’estudi. Més de la meitat dels participants formen part de la franja d’edat dels 18 als 40 anys. Cal destacar que era necessari disposar de telèfon mòbil i saber configurar la app per començar a recollir les dades. 


Quin nivell d’estudis tenen els participants? Formen part del camp científic?

Per participar al pilot, no era necessari tenir coneixements previs sobre contaminació, salut mental o pertànyer a l’àmbit científic, simplement estar sensibilitzat amb la problemàtica i voler ajudar a la investigació

Segons el perfil dels participants, més del 80% de les persones tenen una formació universitària i el 52% del total no estudien ni treballen en el camp de la ciència

6_Ciencia.png

Ara, és el moment de presentar els resultats finals de l’estudi. T’ho perdràs? Assisteix al pròxim taller el 2 de juny, en el marc de la #EUGreenWeek. T’esperem!

Anterior
Anterior

Jordi Magrinyà (Enverdim): “Somio amb una Barcelona que reverteixi la inèrcia contaminant, que creï un món natura”

Siguiente
Siguiente

Així calculem la teva exposició a la contaminació de l’aire